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Aleatico di Gradoli

Aleatico di Gradoli

from @mauroveniceandwine

Il nostro viaggio di settembre,
TOSCANA, CANTINE D’AUTORE
partirà da Padova venerdì 21 di primo mattino con comodo minivan e torneremo domenica 23 settembre sera. Ci muoveremo tra la Val di Cornia, il mare di Maremma e Capalbio, splendido borgo medievale, dove ceneremo e dormiremo la notte di venerdì. Il Sabato ci dirigeremo verso il Lago di Bolsena.
Qui incontreremo Andrea Occhipinti, produttore di vini naturali a Montemaggiore.
Risaliremo nuovamente la Toscana, fermandoci a Montalcino per visitare l’Azienda Col d’Orcia e pernottare nelle vocinanze del borgo. Sulla strada del ritorno domenica 23 l’ultima sosta sarà nel Chianti classico. Restano gli ultimi posti. Info/contatti laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it

Our September trip,
TOSCANA, CELLARS OF AUTHOR
will depart from Padua on Friday 21st early in the morning with a comfortable minivan and we will return on Sunday 23rd September. We will move between the Val di Cornia, the sea of ​​Maremma and Capalbio, a beautiful medieval village, where we will have dinner and sleep on Friday night. On Saturday we will head towards Bolsena lake.
Here we will meet Andrea Occhipinti, a natural wines producer in Montemaggiore.
We will go back to Tuscany again, in the afternnon, stopping at Montalcino to visit Col d’Orcia winery estate and spend the night in the nearby of the amazing village of Brunello wine. On the way back Sunday 23 the last stop will be in the Chianti Classico valley at Antinori’s Bargino estate. Info/contacts:
laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it

@visititalyofficial @visit_lazio @visittuscany @visit_tuscia
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Toscana, vigneti e architetture Il nostro viaggio di settembre: Toscana, cantine dautore Partiremo da Padova venerd 21 di primo mattino con comodo minivan e torneremo domenica 23 settembre sera. Ci muoveremo tra la Val di Cornia, il mare di Maremma, Capalbio, Gradoli, Montalcino e il Chianti classico. Restano gli ultimi posti. Info/contatti laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it

Toscana, vigneti e architetture 
Il nostro viaggio di settembre:
Toscana, cantine dautore
Partiremo da Padova venerd 21 di primo mattino con comodo minivan e torneremo domenica 23 settembre sera. Ci muoveremo tra la Val di Cornia, il mare di Maremma, Capalbio, Gradoli, Montalcino e il Chianti classico. Restano gli ultimi posti. Info/contatti laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it

from @mauroveniceandwine

Tuscany, vineyards and architecture

Our September trip:
We will leave Padua in the early morning of Friday 21 with a comfortable minivan and we will return on Sunday September 23 Tuscany, vineyards and architecture
Our September trip:
Tuscany, designer cellars
We will leave Padua from early morning on Friday 21 with a comfortable minivan and we will return on Sunday 23 September evening. We will move between the Val di Cornia, the sea of ​​Maremma, Capalbio, Gradoli, Montalcino and the classic Chianti. The last places remain. Info / contacts laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it evening. We will travel between the Val di Cornia, the sea of ​​Maremma, Capalbio, Gradoli, Montalcino and the Chianti Classico. The last places remain.
Info/contacts laformadelviaggio.it mauroveniceandwine.it

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Summer wines: Crmant dAlsace

Summer wines: Crmant dAlsace

from @mauroveniceandwine

Oh yes! If I think to something to drink in summertime, with or without food pairing, this is one of my first choices!🥂
From two parcels, one in Eguisheim and one in Ammerschwihr, a crémant strained, watermouthering, mineral, which ages from 24 to 36 months on the lees. Dosage 4 g.

Se penso ad un vino da bere in questa stagione, con o senza cibo, questo è uno di quelli!🥂 #mauroveniceandwine #winetasting #winetours #wine #winelover #winetravel #restaurants #cremant #cremantdalsace #alsace #france #restaurant #sparkling #sparklingwine

Mood of the day

Mood of the day

from @mauroveniceandwine

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Ferragosto

Ferragosto

from @mauroveniceandwine

Ferragosto is the midsummer holiday, time to eat and party with friends. We chose spaghetti with clams and Edoardo, sparkling white wine from Umbria region, Central Italy: “vinification in steel and refermentation with ancestral method…beautiful citrus notes, a slight savory presence, “guaranteed gluglu effect”

Ferragosto, pranzo con gli amici, spaghetti con le vongole e Edoardo, vino bianco frizzante:
“Solo sgrondo del mosto fiore, vinificazione in acciaio e rifermentazione con metodo ancestrale. Un colfondo dalle belle note agrumate, spinta sapida presentissima, effetto gluglu assicurato” cit. M.De Benedittis, da “Catalogo Sete” di Storie di Vite, Selezione di vini di territorio

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Champagne, the birth of a tour

Champagne, the birth of a tour

from @mauroveniceandwine

Next October, 11-14,2018 we will be touring in the Champagne region: Côte de Sezanne, Côte des Bar, Côte des Blancs, Vallèe de la Marne, Montaigne de Reims.
Keep in touch!
« Olivier Bonville, the fourth generation of the maison, is driving this beautiful estate of 15 hectares exclusively in the Côte des Blancs which produces only Grands Crus that, like Muhamad Ali said, fly like a butterfly and sting like a bee, a mix of elegance, tension and creaminess…” Il prossimo ottobre dall’11 al 14, il nostro winetour nella regione dello Champagne: Côte de Sezanne, Côte des Bar, Côte des Blancs, Vallèe de la Marne, Montaigne de Reims.
« Olivier Bonville, quarta generazione della maison, è alla guida di questa bella realtà familiare di 15 ettari esclusivamente nella Côte des Blancs che sforna solo Grands Crus che, per dirla con Muhamad Alì, volano come una farfalla e pungono come un’ape, coniugando eleganza, tensione e cremosità… »
cit. Catalogo Sete, Storie di Vite Selezione vini di territorio, testo di M.De Benedittis

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